Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

James Herriot

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

James Alfred Wight. To je pravé jméno slavného spisovatele, jenž se proslavil spíše pod svým pseudonymem James Herriot a dnes je už bohužel po smrti. Žil v letech 1916-1995.

Napsal řadu knížek o veterinárních příbězích a svém životě. Byl to venkovský veterinář. Jeho knihy zaznamenaly jeho celoživotní praxi. Léčil koně, krávy, ovce a jiná hospodářská zvířata. Ošetřil i řadu psů a koček. Byl to pro něj oddych léčit malá zvířata. Vydal například knihy Když se zvěrolékař ožení, Zvěrolékař mezi nebem a zemí, Zvěrolékař a jeho přátelé, Zvěrolékař a psí historky, nebo zvěrolékař a kočičí historky.
Jeho první kniha, kterou napsal až v padesáti se jmenovala (a stále jmenuje) Zvěrolékař na blatech. Ihned (po přeložení) se dostala do všech koutů světa a stal se z ní bestseller.

Bydlel v Yorkshiru. Tam se odstěhoval hned po ukončení studií veterinární medicíny, což bylo v roce 1940. Ze svého poklidného vesnického života si "odskočil" na chvíli, když sloužil v Britském královském letectvu. O této době pojednává kniha Zvěrolékař mezi nebem a zemí. Jeho syn se stal po něm veterinářem a jeho dcera lékařkou. Mezi jeho koníčky patřila samozřejmě zvířata a k nim ještě hudba.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT